Hengelo - 16 november 2018

De distributie naar de boekhandels is begonnen! Deze eerste voorraad is gesignaleerd bij De Readshop te Hengelo.Langverwachte release van Linda's derde boek: november 2018

 

Na het succes van De Paperclip kon een vervolg op deze spannende thriller niet uitblijven.
De Paperclip 2 - Dag des Oordeels is het derde boek van de Overijsselse auteur Linda Meijer.

 

Brigadier Gaven Barclay kan de Radical Change-zaak, zelfs vier jaar na dato, niet loslaten en gaat eigenhandig op onderzoek uit. Tijdens een weekje verlof reist hij af naar Schotland, waar hij een nieuw aanknopingspunt vindt. Dit brengt hem naar Wales, waar hij onverwacht oog in oog komt te staan met de bendeleidster van deze terroristische groepering. Vanaf dat moment is hij zijn leven niet meer zeker en begint er een bizar
kat-en-muisspel tussen hem, de politie en deze mysterieuze vrouw. Is zij het brein achter de diverse terreurdreigingen die de Engelse hoofdstad opnieuw teisteren, of slechts een wanhopige moeder, die zint op wraak?

 

 

 

 


febr. 2016

Lovende recensie voor De Paperclip van recensent/auteur M.P.O. Books:

 

De paperclip is een thrillerdebuut uit 2007 van de sindsdien onbekend gebleven Linda Meijer uit het Nederlandse Hengelo. Aan de ene kant is die onbekendheid niet vreemd. De paperclip bracht ze in eigen beheer uit. Aan de andere kant is het wél vreemd, want dit is een keiharde actiethriller van een niveau dat door

weinig landgenoten geëvenaard zal worden. Het verhaal is zo levendig geschreven dat het soms lijkt alsof het echt gebeurd is. En met alle corrupte personen erin zou je bijna paranoïde worden. Het strakke plot, waarmee Meijer de lezer voortdurend in spanning weet te houden, zit knap in elkaar.

Minpuntjes zijn de kleine druk (van de kleine lettertjes krijg ik hoofdpijn) en het uitblijven van een deugdelijke verklaring waarom Andrea is geradicaliseerd. Van het grove taalgebruik ben ik ook niet zo gecharmeerd, maar zoiets is te verwachten bij dit type boek. Het laat onverlet dat dit een thriller is die niet in eigen beheer maar bij een grote uitgever uitgebracht had moeten worden. Dit zou een favoriet voor de Gouden Strop moeten zijn.


Jan. 2016

 

Linda opent tweede site en biedt daar o.a. de volgende werkzaamheden aan: redigeerwerk, Seo-teksten, fotografie, folders & flyers en jubileumboeken. Neem gerust eens een kijkje:

 

www.lindameijer-tekstentaal.jouwweb.nl

 

 


 


Dec. 2015

 

Door Muzikant/fotograaf/vrouwen met brillen fetisjist Rob van Dijk vastgelegd in een 46 foto's tellende reportage voor zijn internationale brillenblog "Lovely ladies behind crystal veil'' onder de naam 'Lady in Pink'.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Jun. 2014

 

Linda stort zich om een nieuwe creatieve uitdaging: het schilderen.

Haar voorkeur gaat daarbij uit naar abstracte kleurrijke kunst.

Klik HIER voor een kleine impressie van haar werk.

De meeste doeken zijn gewoon te koop en natuurlijk schildert Linda ook in opdracht.

 

 

 

 


 


23 september 2014

Linda zet zich al jaren in voor een schoner en beter milieu. Sinds 2012 is zij lid van de Hondenbrigade.Samen met wijkgenoten en hun hondjes trekt deze brigade er een per maand opuit om het zwerfvuil in de wijk Woolderes op te ruimen. Bovendien bevordert dit schoonhouden ook nog eens het sociaal contact. Lees het hele artikel HIER

 

 


 


 10 januari 2014

 'Verloren Vrijdag' in ‘theSword Magazine’

Het (digitale) ‘theSword Magazine’ is GRATIS!. Zowel voor de schrijvers, adverteerders en voor de lezers. Waarom? In deze tijden van crisis is alles al duur genoeg. We bezuinigen overal op en zeggen al onze dure abonnementen op om de kosten voor een ander doel te gebruiken. Maar daardoor wordt het leven wel wat grijzer. Daarom bieden wij een GRATIS! digitaal magazine! Het aantal pagina’s (maximaal 100 pagina’s per kwartaal) is afhankelijk van het aantal en de behoefte van de deelnemende schrijvers en/of adverteerders. Het digitaal magazine is te lezen op de Mac, PC, iOS (iPad), iOS (iPhone) en Android. In de april-editie (verschijnt 7/4) zal een kort thriller verhaal van Linda Meijer verschijnen genaamd 'Verloren Vrijdag'.

  

 


 

 

10 december 2013

 
Linda doet mee aan schrijfwedstrijd 'Jouw Verhaal'

Jouw verhaal is de grootste schrijfwedstrijd van Nederland! Het thema van de wedstrijd is Lef! De 10 winnende verhalen worden gebundeld in een boek. Er staat twee verhalen van linda op de site, te weten: 'Hart voor de Zaak' en 'Verloren Vrijdag'. Ga naar de site, stem op haar en maak kans op een jaar lang gratis NIVEA producten! Stemmen kan HIER nog tot maandag 13 januari 2014, 12.00 uur!

 


 

Februari 2013

Aanpak zwerfvuil Woolder Es

 

Bewoners van de Woolder Es willen samen met leerlingen van scholengemeenschap

Twickel een project starten om zwerfafval in hun buurt tegen te gaan. Bewustwording van de leerlingen over het effect van zwerfvuil staat hierbij centraal..

 


 

Januari 2013

 

Op 7 januari 2013 bestond Het Turncentrum Twente (TCT) precies 12,5 jaar. Dit werd grootst gevierd met twee theatervoortellingen in het Rabotheater te Hengelo. Ter gelegenheid hiervan, werd aan Linda gevraagd voor deze voorstelling een scenario te schrijven met als thema: dromen. Linda schreef hiervoor het verhaal IMALA'S DROOM....

 

 

 


 

Linda Meijer over Biblioteek Hengelo:    "De circel is nu rond!"

Hengelo 2012 - Ik moet ongeveer vier geweest zijn toen ik voor het eerst naar de bibliotheek ging. Dat wil zeggen, naar de biebbus die elke woensdagmiddag zijn grote truck stalde aan de Poolsterstraat in de Sterrenbuurt. Natuurlijk mocht ik van mijn moeder nog niet alleen gaan, dus mijn zus Brigitte (toen twaalf) was verplicht mij aan de hand mee te nemen en haar kleine zus te helpen bij het uitzoeken van enkele leuke prentenboekjes.  Mijn zus was een echte boekenwurm en verslond meestal vier a vijf boeken per week. Ik was van jongs of aan meer geinteresseerd in het hoe en waarom. Hoe komen al die boeken hier  terecht? Wie schrijft die boeken en hoe komen ze aan het idee? Hoe komt een boek precies tot stand? Ik kon toen nog niet bevroeden dat ik precies zestien jaar later zelf zou werken bij Bibliotheek Hengelo en zelfs diensten in diezelfe biebbus zo gaan draaien. Een geweldige tijd! Nog toevalliger is het, dat  precies twintig jaar na indiensttreding, mijn eerste boek - genaamd "De Paperclip" - te verkrijgen was in diezelfde bieb - wat een eer! De circel was voor mijn gevoel toen rond. In 1990 ben ik weer gaan studeren en daarna terechtgekomen bij Rijkswaterstaat, maar ook na mijn vertrek bij de bibliotheek ben ik met een aantal oud-collega’s altijd in contact gebleven. Door de jaren heen heb ik - als freelancer - diverse leuke projecten met en voor Bibliotheek Hengelo mogen doen. Voor enkele voorbeelden klik HIER

 


 

  

9 oktober 2010   

Linda interviewt Bertolf
 

Zaterdag 9 oktober ging in het Hengelose Metropool het dak eraf tijdens een spetterend optreden van de Nederlandse zanger Bertolf. Het was het tweede optreden van zijn Snakes & Ladders clubtoer; Haarlem had de dag ervoor de primeur. Linda Meijer was er - namens 'Banger Sisters'  bij en had na afloop een exclusief interview met deze muzikale duizendpoot. Lees het gehele artikel HIER


 

21 maart 2010

Linda Meijer verzorgt op zondag 21 maart 2010 van 11.00 - 16.00 uur een masterclass 'schrijven & interviewen' aan scholieren zondagsschool in Hengelose wijk Sterrenbuurt in het wijkcentrum De Sterrentuin.

 

Programma 21 maart 2010 (zondagsschool)
Word – 29,5 KB 1052 downloads

 


 


 

 

 

22 november 2009

Tweede boek voor Hengelose Linda 

Artikel in 'Typisch Hengelo' over de release van Linda's tweede boek: Holland Park


 

 

17 november 2009

Gedoopt in Britse inkt

Artikel in Dagblag Tubantia over de release van Linda's tweede boek: Holland Park

 

 


 

 
21 oktober 2009
 
Hart voor de Zaak

Afgelopen zomer werd Linda gevraagd mee te doen aan een schrijfwedstrijd. Uit de honderden inzendingen werd Linda met haar verhaal 'HART VOOR DE ZAAK' derde. De beloning was tweeledig; een leuke geldprijs en haar verhaal werd tevens opgenomen in de verhalenbundel JUMP.


 

 

 

Juli 2008

 

Artikel in het Rijkswaterstaat tijdschrift GEEL, waarbij in het feuilleton 'De hobby van....'

een interview staat met Linda Meijer, over haar eerste boek 'De Paperclip'.

 


 

 

 

April 2008

 

Artikel in het overheidstijdschrift 'Profiel', waarin Linda Meijer het moeizame (schrijvers)proces inzake de totstandkoming van  haar debuut-thriller "De paperclip" beschrijft.

 


 

 

 

28 maart 2008

Lovende recentie van landelijk blibliotheekorgaan Biblion te Leidschendam over De Paperclip!

 


 

 

 

22 november 2007

Artikel in regionale krant 'Typisch Hengelo' over schrijfersdebuut van Linda Meijer

 


 

 

 

 

November 2007

 

Artikel in Dagblad Tubantia inzake de release van Linda's schrijversdebuut "De Paperclip".